ПОЗИВ АДВОКАТИМА ЗА ПРИЈАВУ ЗА БРАНИОЦЕ ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ У ПОСТУПЦИМА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

ПОЗИВ АДВОКАТИМА ЗА ПРИЈАВУ ЗА БРАНИОЦЕ ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ У ПОСТУПЦИМА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да је Управни одбор Адвокатске коморе Београда  на седници одржаној дана 28.09.2023.године донео одлуку да се ажурира  постојећи списак бранилаца по службеној дужности у поступцима за ратне злочине и да се сачини нови списак, као и да се позову  заинтересовани адвокати, који испуњавају прописане услове,  да се пријаве за браниоце по службеној дужности у поступцима за ратне злочине.

У складу са наведеном одлуком Управног одбора Адвокатске коморе Београда, позивамо  заинтересоване адвокате, који испуњавају прописане услове,   да се пријаве за браниоце по службеној дужности   у поступцима за ратне злочине.

За  браниоца по службеној дужности у поступцима за ратне злочине  може бити постављен адвокат који испуњава следеће услове:

  • Најмање 10 година професионалног искуства из области кривичног права  и
  • Поседовање потребних знања и искуства из области међународног хуманитарног права и људских права

Пријава  за браниоца по службеној дужности у поступцима за ратне злочине  треба да садржи податке о професионалном искуству, као и доказ о поседовању потребних знања и искуства из области међународног хуманитарног права и људских права.

Пријаве се могу поднети Адвокатској комори Београда на адресу: Дечанска 13, Београд или на имејл  адресу: office@akbgd.org.rs најкасније до 18.12.2023.године.

Одлука Управног одбора Адвокатске коморе Београда

О Д Л У К А

АДВОКАТСКА КОМОРА БЕОГРАДА