ТРИБИНА ПОВОДОМ НАЦРТА ИЗМЕНА И ДОПУНА ЗАКОНА О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА СА ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА ПОЛОЖАЈ ЗАКУПАЦА НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ У СТАНОВИМА У СВОЈИНИ ГРАЂАНА И ЗАДУЖБИНАМА

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да Удружење правника Републике Србије, Удружење грађана за заштиту права корисника станова у стамбеним зградама задужбина, Удружење грађана за заштиту права заштићених станара у приватном  власништву, Удружење закупаца на неодређено време станова у својини грађана Београд 1991. „Станар“ и Правни факултет Универзитета УНИОН у Београду  организују трибину прилог јавној распави о Нацрту измена и допуна Закона о становању и одржавању зграда (од члана 65. до члана 72. нацрта закона)  са посебним освртом на положај – закупаца на неодређено време (носилаца станарских права)  у становима у својини грађана и задужбинама.

Трибина ће се одржати дана 28. септембра 2023.године у 12.00 часова у просторијама Правног Факултета, Универзитета УНИОН у Београду, Булевар Маршала Толбухина 36 – велика сала први спрат.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

НАЦРТ ЗАКОНА СА ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ

ПРАВО НА ДОМ И ТЕСТ РАЗМЈЕРЕНОСТИ У ПРАКСИ ЕУРОПСКОГ СУДА

УПОРЕДНА SWOT АНАЛИЗА МОДЕЛА РЕШЕЊА

ПРАВНА АНАЛИЗА СПОРНИХ ПИТАЊА

НАЦРТ ПОСЕБНОГ ЗАКОНА – LEKS SPECIJALIS

ЗАКОН О ПОСЕБНОМ ПОСТУПКУ ЕКСПРОПРИЈАЦИЈЕ – РАЗЛОЗИ

АДВОКАТСКА КОМОРА БЕОГРАДА