ДРУГО АДВОКАТСКО САВЕТОВАЊЕ У ХОТЕЛУ “МОНА” НА ЗЛАТИБОРУ 25-27.10.2019.ГОДИНЕ

Поштованe колеге,

Позивамо Вас да учествујете на „Другом адвокатском саветовању“ које ће се одржати у Хотелу „МОНА“ на Златибору у периоду 25-27.10.2019.године.

Адвокатска комора Београда је 2018.године организовала „Прво адвокатско саветовање“ чији је циљ био да адвокатура окупи стручну јавност и иницира дискусију о конкретним питањима од значаја за професију, заштиту права и слобода грађана Србије и функционисање правосуђа као целине. На скупу који је одржан 26-28.10.2018.године у Хотелу „МОНА“ на Златибору поред великог броја адвоката учествовало је: Министарство правде, судије, јавни тужиоци, професори правних факултета, представници струковних удружења, медија и невладиног сектора. Теме панела биле су: уставни положај адвокатуре и закон о бесплатној правној помоћи, кол центар адвокатске коморе за постављање бранилаца по службеној дужности, проблеми судске праксе у кривичном и парничном поступку, однос адвокатуре и других правосудних професија и обавезно тонско снимања суђења. Дискусију су иницирали панелисти из различитих правосудних професија уз активно укључивање свих учесника, којих је било 350 у препуној сали Хотела „МОНА“.

Теме панела „Другог адвокатског саветовања“ биће: утицај адвокатске професије на квалитет вршења правде, кодекс професионале етике адвоката – потребне измене, адвокатска тарифа – проблеми у примени и потребне измене, могућа унапређења рада кол центра адвокатске коморе и конкретни проблеми у практичној примени одредаба процесних закона.

На саветовање су добро дошли не само колеге – адвокати већ и судије, тужиоци, професори факултета, представници медија и невладиног сектора. За ово саветовању није предвиђена никаква котизација, не издаје се зборник радова и не формулишу се никакви закључци саветовања. У оквиру пет панел дискусија које започињу панелисти из различитих правосудних професија, могућност активног учешћа у дискусији имају сви присутни. Циљ који постижемо је отклањање баријера у комуникацији између различитих правосудних професија и покретање дијалога о суштинским питањима од значаја за правилну и уједначену примену права. Уверени смо да ће покренути дијалог поводом конкретних питања представљати окидач стручној јавности да отворена питања адекватно уреди у интересу владавине права. Једном речју, на саветовању ће бити речи не само о проблемима са којима се суочава адвокатура, већ и правосуђе са адвокатуром. На крају саветовања Адвокатска комора Београда организује свечану вечеру у Хотелу „МОНА“ у суботу 26.10.2019.године са почетком у 21,00 на коју су позвани сви гости и учесници саветовања. АK Београда сносиће целокупан трошак организације свечане вечере тако да не постоји никаква котизација за присуство овом догађају.

ПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

Југослав Тинтор, адвокат

ПОЗИВ НА САВЕТОВАЊЕ

ПРОГРАМ РАДА

ПОЗВАНИ УЧЕСНИЦИ ДРУГОГ АДВОКАТСКОГ САВЕТОВАЊА