ПОЈЕДНОСТАВЉЕНА ПРОЦЕДУРА ВРШЕЊА УВИДА У СПИСЕ ПРЕДМЕТА ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА У БЕОГРАДУ

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да је одржан састанак са представницима Вишег јавног тужилаштва у Београда поводом поједностављења процедуре вршења увида у списе предмета Вишег јавног тужилаштва у Београду.

На састанку је постигнут договор  да се   адвокатима омогући да  путем имејла подносе захтев за увид у списе предмета Вишег јавног тужилаштва у Београду, који ће бити прослеђен обрађивачу предмета, као и  да обрађивач предмета имејлом обавештава адвоката који је поднео захтев и писарницу тужилаштва о одлуци поводом поднетог захтева. Уколико се захтев одобри, заказивање термина за увид у списе предмета врши се путем телефона.

Захтеви за увид у списе предмета могу се послати на имејл адресу Вишег јавног тужилаштва у Београду  uviduspise@bg.vi.jt.rs . У захтеву се мора навести број предмета, као и име и презиме заменика јавног тужиоца који поступа у предмету.

Заказивање  термина за увид у списе предмета  врши се путем телефона: 011/745-1233 или  011/745 – 1234.

Захтеви за увид у списе предмета Вишег јавног тужилаштва у Београду могу се подносити и у писаној форми и у том случају ће се прослеђивати обрађивачу предмета, који има обавезу да о одлуци поводом захтева обавести адвоката који је поднео захтев и писарницу тужилаштва, након чега се термин вршења увида у списе предмета такође заказује путем наведених бројева телефона.

ПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА