АДВОКАТИМА БЕОГРАДА

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавам Вас да Адвокатска комора Београда организује коктел поводом краја пословне године који ће се одржати у Старом Двору-Београд, Драгослава Јовановића 2 у петак 29.12.2017.године у времену од 19,00 до 22,00 часова. На коктел су позвани сви адвокати Београда, а позивнице су упућене на адресе седишта адвокатских канцеларија.

Ново руководство АК Београда решило је да стави тачку на све досадашње поделе у адвокатури које су нажалост обележиле последњу деценију рада адвокатске коморе. Како су поводом кључних питања од значаја за професију сагласни сви, сматрамо да су поделе у адвокатури вештачке и да је у протеклом периоду изгубљено сувише времена у борби једних против других. Циљ Управног одбора је да се прекине овакво стање.

Уместо инсистирања на разликама између адвоката, деловање новог руководства биће усмерено ка јачању заједништва и солидарности међу адвокатима.

Због тога се обраћамо свим адвокатима Београда позивом да се укључе у рад стручних тимова, да се одазову позиву на заједничку прославу поводом краја пословне године и да подрже оснивање Фонда солидарности који би требало да обезбеди новчану помоћ колегама који су због болести, повреда или трудноће привремено онемогућени да се баве адвокатуром.

Настојаћемо и убудуће да свим члановима адвокатске коморе обезбедимо равноправан положај у остваривању права која им у оквиру професионалног удружења припадају, као и да обавезе једнако важе за све адвокате – независно од приватних познанстава. Надамо се да ће адвокатска комора постати кућа свих адвоката и да никад више неће бити приватизована од стране малог броја привилегованих који су блиски руководству.

Циљ Управног одбора је да суштински измени начин досадашњег функционисања коморе.

Због тога позивам све адвокате да доставе адвокатској комори своје е-маил адресе, како би комуникација између коморе и адвоката била благовремена и функционална, што је неопходна претпоставка за делотворну одбрану виталних интереса професије.

Желим Вам срећне празнике и пуно успех у години која је пред нама.

                                                                                                    ПРЕДСЕДНИК

                                                                         АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

                                                                                           Југослав Тинтор, адвокат