ИНФОРМАЦИЈА О ДИНАМИЦИ ДОСТАВЉАЊА ЗАШТИТНИХ СРЕДСТАВА „ДЕЗИДЕРМ Ф” И ХИРУРШКИХ РУКАВИЦА

Управни одбор АК Београда је донео одлуку да се у условима ванредног стања за потребе свих адвоката Београда којима је то потребно – купе медицинска заштитна средства: средства за хируршку дезинфекцију руку „ДЕЗИДЕРМ Ф” (бактерицид, фунгицид, вируцид, туберкулоцид на бази 70% етил алкохола и о-фенилфенола) и хируршке рукавице, која ће АК Београда бесплатно поделити и доставити на адресе свих адвоката који се пријаве и то тако што ће сваки адвокат добити по 2 литре дезинфекцијског средства и по 10 пари рукавица.

АК Београда је дана 23.03.2020.године општим позивом преко е-маилова и преко сајта позвала све адвокате Београда којима су заштитна средства потребна – без обзира на године старости, да уколико желе да им се ова средства доставе на адресу пребивалишта курирском службом „City Express” упуте емаил АК Београда на: office@akb.org.rs и да у емаилу наведу име и презиме, број легитимације, број мобилног телефона и адресу свог пребивалишта.

Овим путем обавештавамо адвокате да се у периоду 23.03.2020. до 31.03.2020.године на позив АК Београда пријавило 2.000 адвоката за чије потребе је набављено 4.000 литара средства за хируршку дезинфекцију руку и 20.000 пари хируршких рукавица.

Имајући у виду да је набавка и достава заштитних средстава у протеклих недељу дана била сукцесивна, као и да је са даном 31.03.2020.године закључен поступак пријављивања, обавештавамо адвокате да је до 31.03.2020.године испоручено 750 пошиљки и да преостаје да се испоручи још 1250 у наредним данима.

 Како је курирска служба „City Express” у могућности да испоручи око 300 пошиљки дневно, молимо све колеге за стрпљење јер није технички могуће у ванредним околностима организовати испоруку 2000 пошиљки на адресе 2000 адвоката у неколико дана. Додатни проблем представља и то што курирска служба не ради викендом, тако да тада нема доставе.

У погледу начина доставе, скрећемо колегама пажњу да ће од стране курирске службе „City Express” на дан достављања добити смс поруку – како би очекивали доставу пошиљке и да ће их достављач позвати телефоном при испоруци или да изађу испред зграде у којој живе и преузму пошиљку или да отворе врата зграде како би им се доставила на врата стана.

Колеге које су тражиле да им се заштитна средства доставе на адресу ван територије Београда биће е-маилом позвани да доставе адресу за достављање на територији Београда.   Коначно, колеге које из неког разлога нису биле у могућности да приме пошиљку или достава није реализована из неког другог разлога, могу очекивати да ће након окончања поступка доставе свим колегама – у зависности од броја неуручених пошиљки бити одређен начин на који ће им се достава пошиљке поновити или тако што ће им се поново доставити на адресу или тако што ће бити позвани да преузму пошиљку на адреси седишта коморе.

ПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

Југослав Тинтор, адвокат

ИНФОРМАЦИЈА О ДИНАМИЦИ ДОСТАВЉАЊА ЗАШТИТНИХ СРЕДСТАВА – “ДЕЗИДЕРМ Ф” И РУКАВИЦА