ОБАВЕШТЕЊЕ О СЕМИНАРУ „ЗАШТИТА ИМОВИНЕ И ЕВРОПСКА КОНВЕНЦИЈА О ЉУДСКИМ ПРАВИМА“ – 12. фебруар 2019. у 17 часова

ОБАВЕШТЕЊЕ О СЕМИНАРУ „ЗАШТИТА ИМОВИНЕ И ЕВРОПСКА КОНВЕНЦИЈА О ЉУДСКИМ ПРАВИМА“ – 12. фебруар 2019. у 17 часова

Адвокатска комора Београда и Адвокатска академија Адвокатске коморе Србије вас позивају на семинар на тему „Заштита имовине и Европска конвенција о људским правима“, који ће се одржати у уторак, 12. фебруара 2019. године са почетком у 17 часова у Београду, у сали Адвокатске академије Адвокатске коморе Србије (Дечанска 13, VI спрат). Семинар организујемо у сарадњи са Програмом Савета Европе за едукацију правника у области људских права (HELP) и Мисијом OEBS-а у Србији.

Циљ семинара је да се учесници упознају са обимом заштите права на имовину коју пружа члан 1 Протокола бр. 1 уз Европску конвенцију о људским правима. У центру пажње биће принципи успостављени у пракси Европског суда за људска, са посебним освртом на одлуке донете у поступцима покренутим против Србије. Предавачи ће бити проф. др Драгољуб Поповић, бивши судија Европског суда за људска права (2005-2015), и Биљана Сладојевић Милатовић, која је консултант Савета Европе, а претходно је радила као правник у Европском суду за људска права (2014-2018) и као правни саветник у Канцеларији заступника Републике Србије пред Европским судом за људска права.

По завршетку семинара учесници ће моћи да се пријаве за HELP onlajn курс о праву на имовину и Европској конвенцији о људским правима. Курс води национални тутор, траје три месеца, а полазници који га успешно заврше добијају сертификат Савета Европе.


О предавачима

Професор Драгољуб Поповић је предавао на Правном факултету Универзитета у Београду, Универзитету у Friburgu (Швајцарска), Правном факултету Универзитета Унион у Београду и Универзитету Krejton (SAD). Био је и адвокат, а од 2005. до 2015. био је судија Европског суда за људска права.

Биљана Сладојевић Милатовић је консултант Савета Европе, а претходно је радила као правник у Европском суду за људска права (2014-2018), правни саветник у Канцеларији заступника Србије пред Европским судом за људска права (2012-2014) и пројектни координатор у Министарству за јавну управу и локалну самоуправу (2005-2012).

ПРОГРАМ