ПОЗИВ АДВОКАТИМА ДА ДОСТАВЕ ТЕКСТОВЕ ЗА ОБЈАВУ У СПЕЦИЈАЛНОМ ДОДАТKУ „АДВОКАТ“

АК Београда је закључила уговор са компанијом „Вечерње новости“ да се у оквиру дневног листа до краја године објаве још два специјална додатка на четири стране под називом „АДВОКАТ“ који се не би разликовао од саме новине и који би био штампан у тиражу дневног листа.

Додатакће обрађивати теме од значаја за адвокатуру и проблеме са којима се грађани сусрећу у остваривању и заштити својих права и слобода у судским поступцима. Комора задржава право да изабере теме и уреди текстове, које ће пре објављивања обрадити и новинарски тим Вечерњих новости, како би их јавност боље разумела.

Циљ нам је да питања од значаја за функционисање правног поретка приближимо лаичкој јавности како би грађани Србије боље разумели значај адвокатуре за успостављање правне сигурности и владавине права, што ће допринети и унапређењу угледа адвокатуре као професије. На основу одлуке УО АКБ у специјалном додатку „АДВОКАТ“ не објављују ни имена ни фотографије аутора текстова како би се избегла било ччија индивидуална промоција, пошто је идеја да сами текстови избором тема и квалитетом садржине наиђу на интересовање грађана Србије.

Овим путем позивамо све заинтересоване адвокате Београда да доставе Комори своје текстове у којим обрађују теме од значаја за адвокатску професију и делотворну заштиту права и слобода грађана, с тим што АК Београда задржава право да изабере текстове који ће бити објављени након обраде од стране новинарског тима како би их лаичка јавност боље разумела.

ПОЗИВ АДВОКАТИМА ДА ДОСТАВЕ ТЕКСТОВЕ ЗА ПОСЕБНУ РУБРИКУ „ДОГАЂАЈИ ИЗ СУДНИЦА“

АК Београда је са компанијом „Вечерње Новости“ договорила да се у оквиру дневног издања листа уведе посебна рубрика под називом „Догађаји из судницечији ће аутори бити адвокати Београда.  

Кроз ову рубрику адвокати ће указати јавност на начин како функционише правосуђе из перспективе оних о чијим правима и слободама се одлучује. Ову слику поред грађана Србије најбоље виде адвокати који су раме уз раме са грађанима сведоци разних контраверзних ситуација у пракси, кршења закона и негативних појава – којих јавност треба да буде свесна. Идеја је да адвокати достављају комори своје ауторске текстове који би се у случају да буду изабрани објављивали са именом аутора и фотографијом.

Због тога позивамо све заинтересоване адвокате Београда да се ангажују и напишу занимљиве текстове о својим искуствима из судница, како случајеви кршења људских права не би биле препуштене забораву и како би послужиле за постављање начелних питања и покретање иницијативе које ће спречити спорно поступање носилаца правосудних функција у будућности.

Идеја је ови текстови – без навођења конкретних имена и података из судских предмета, послуже као подсетник на проблеме и стварну слику стања у којем се правосуђе Србије тренутно налази, што треба да послужи и као аларм да овакво стање мора да се унапређује – у ком правцу адвокатура подиже глас.

ПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

 Југослав Тинтор, адвокaт

ПОЗИВ АДВОКАТИМА ЗА ДОСТАВУ ТЕКСТОВА ЗА ДОДАТАК АДВОКАТ

АДВОКАТ ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ 1

АДВОКАТ ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ 2