Саопштење Управног одбора АКБ

Поштоване колеге,
У току је медијска кампања која има за циљ да нас компромитује као Управни одбор АК Београда који је конституисан 19.05.2017. и представи да „нећемо радити у интересу адвокатуре“.
Једини циљ бившег председника Слободана Шошкића и чланова бившег Управног одбора који пласирају овакве неистине је да анимирају адвокате да 10.06.2017. учествују у избору паралелних органа АКБ, иако су избори већ одржани 13.05.2017. Тиме се само продужава хаос у адвокатури и ствара могућност нових судских поступака. Због тога позивамо адвокате да не присуствују скупу 10.06.2017 јер га је заказао нелегалан УО,одлуком коју је Скупштина АКБ ставила ван снаге 23.04.2017
У јавности се пласирају следеће НЕИСТИНЕ:
-да ћемо фаворизовати „велике адвокатске канцеларије“ на штету индивидуалне адвокатуре
-да ћемо повећати висину премије осигурања од професионалне одговорности
-да ћемо увести лиценцирање адвоката тако да се само неки могу бавити кривичним правом.
За чланове Управног одбора изабрани смо јер смо адвокати који „живе од адвокатске торбе“, чију самосталност и независност нико не може довести у питање. АК Београда није надлежна да мења висину премије осигурања, а било какво лиценцирање адвоката не би било у складу са Законом о адвокатури.
Задатак Управног одбора биће да се успостави нормално функционисање коморе у интересу адвоката, управо у циљу заштите самосталности и независности адвокатуре. Задатак Управног одбора биће и да се преиспита финансијско пословање АК Београда у протеклих седам година. Желимо да ставимо тачку на поделе и отпочнемо са решавањем нагомиланих проблема адвокатуре.
Наша имена су највећа гаранција да нећемо радити на штету индивидуалне адвокатуре, којој сви припадамо.
Југослав Тинтор
Др Вељко Делибашић
Драгослав Љубичановић
Мирослав Васић
Ђорђе Мара
Ђорђе Калањ
Јасмина Павловић
Саша Иванишевић
Миодраг Рашић
Владимир Пријовић
Тања Станишић
Небојша Станковић
Маја Атанасковић
Ненад Ранковић
Жељко Симић
ПРЕДСЕДНИК АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА
Југослав Тинтор, адвокат

Прилог 1