АК БЕОГРАДА ЈЕ ДОСТАВИЛА СВИМ АДВОКАТИМА КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ КОМОРИ ЗА ЗАШТИТНА СРЕДСТВА И ПО ДЕСЕТ ЗАШТИТНИХ МАСКИ – ПОШТАНСКОМ ПОШИЉКОМ

АК Београда је општим позивом преко е-маилова и сајта позвала све адвокате Београда којима су потребна заштитна средства – без обзира на године старости, да уколико желе да им се ова средства доставе на адресу пребивалишта курирском службом „City Express” упуте емаил.

Како је реч о дефицитарним производима које је било тешко набавити у слободној продаји, АК Београда је нашла начин да и у ванредним околностима адвокатима Београда обезбеди помоћ која им је потребна – како би што мање били изложени ширењу вируса.

У периоду 23.03.2020. до 31.03.2020.године, када је закључен поступак пријављивања, на позив се пријавило 2.000 адвоката за чије потребе је набављено 4.000 литара средства за хируршку дезинфекцију руку и 20.000 пари хируршких рукавица.

Како је „City Express” у почетку био у могућности да испоручи 300 пошиљки дневно, а потом се суочио са проблемом осипања радника – достављача у насталим ванредним околностима, поступак достављања се одужио, тако да до дана данашњег један мањи број колега још увек није добио пошиљку преко „City Expressa”.

АК Београда је у конкретној ситуацији очекивала да ће ангажовањем озбиљне компаније која је преузела обавезу достављања заштитних средстава – овај посао бити реализован ефикасно, чак и у условима ванредног стања. Међутим, проблем је настао и када је „City Express” почео да ради викендом – у време полицијског часа, а један број колега су доставили адресе канцеларија на којима тада никог нема. У насталој ситуацији, чланови Управног одбора су се и лично ангажовали тако што су приватним возилима преузели од „City Express” један број пошиљки и испоручивали их колегама како би се поступак достављања био приведен крају. Очекујемо то наредних дана.

Управни одбор АК Београда је донео одлуку да се у условима ванредног стања за потребе свих адвоката Београда којима је то потребно – купе медицинска заштитна средства: хируршке маске, која ће АК Београда бесплатно поделити и доставити поштом на адресе пребивалишта свих адвоката који су се већ пријавили да су им потребна заштитна средства. Ових десет хируршких маски биће достављени поштанском пошиљком у циљу ефикасне дистрибуције на адресе пребивалишта 2.000 адвоката. Све пошиљке су већ предате пошти.

Тиме је окончана акција достављања заштитних средстава адвокатима, тако што је укупно 2.000 адвоката добило на адресу пребивалишта по две литре средства за хируршку дезинфекцију руку, 10 пари хируршких рукавица и 10 заштитних хируршких маски.

ПРЕДСЕДНИК

АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА

Југослав Тинтор, адвокат

ИНФОРМАЦИЈА О ДОСТАВИ ЗАШТИТНИХ МАСКИ АДВОКАТИМА КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ ЗА ЗАШТИТНА СРЕДСТВА