ПОЗИВ АДВОКАТИМА БЕОГРАДА ЗА УПИС ПОСТДИПЛОМСКИХ СТУДИЈА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ ЧИКАГО – КЕНТ ПОД ПОВЛАШЋЕНИМ УСЛОВИМА ШКОЛОВАЊА

Поштоване колеге

У прилогу се можете упознати са позивом заинтересованим адвокатима из Београда да се пријаве на постдипломске студије које организује Правни факултет Чикаго – Кент. Ове постдипломске студије подразумевају похађање прва два семестра у Атини – Грчка у периоду септембар 2018 – мај 2019, након чега се добија Сертификат који заједнички издају Школа америчког права и Правни факултет Чикаго-Кент. На основу Сертификата адвокати имају право да наставе да похађају још један семестар у Чикагу – САД, који траје 5 месеци уместо једне године и завршава се стицањем дипломе „ЛЛМ“ из области „Америчко и  међународно право“ уз могућност полагања правосудног испита у САД. По завршеном једном семестру у Чикагу постоји могућност уписивања и другог семестра, након којег се стиче диплома „ЛЛМ“ из области „Судског заступања“, „Међународног права интелектуалне својине“ или „Права финансијских услуга“.

У напред наведеним случајевима адвокатима је обезбеђен попуст у висини од 75% школарине, као и могућност аплицирања за попуст у висини од 100% школарине.

Правни факултет Чикаго – Кент акредитован је од стране Америчке адвокатске коморе  1936 године, а члан је Удружења америчких правних факултета од 1951.године. Постдипломске студије пружају не само могућност заинтересованим адвокатима Београда да се под повлашћеним условима стручно усаврше, већ и могућност свим адвокатима који намеравају да бављење адвокатуром наставе у САД да након стицања дипломе „ЛЛМ“ на Правном факултету Чикаго – Кент, у прописаном поступку остваре право на рад и даље каријерно напредовање у САД.

 

                            Председник Адвокатске коморе Београда

                                   Југосав Тинтор, адвокат

ПОЗИВ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ЧИКАГО-КЕНТ