Специјални додатак „АДВОКАТ“ у оквиру Вечерњих новости

Специјални додатак „АДВОКАТ“ у оквиру Вечерњих новости

Поштоване колеге,

Обавештавамо Вас да је АК Београда закључила уговор са компанијом “Вечерње новости” да се објави и специјални додатак на четири стране под називом „АДВОКАТ“ који се по изгледу неће разликовати од саме новине и који ће бити штампан у тиражу дневног листа и објављен у електронском издању. 

Идеја је да додатак обраћује теме од значаја за адвокатуру и проблеме са којима се грађани сусрећу у остваривању и заштити својих права и слобода у судским поступцима. АК Београда је задржала право избора теме и обезбеђења свих текстова, које пре објављивања обраћује и новинарски тим Вечерњих новости, како би их јавност боље разумела. 

Циљ нам је да многа питања од значаја за функционисање правног поретка приближимо лаичкој јавности како би грађани Србије боље разумели значај адвокатуре за успостављање правне сигурности и владавине права, што ће допринети и унапређењу угледа адвокатуре као професије.

Дана 27.05.2019.године објављен је први специјални додатка “АДВОКАТ” са темама: Кол центар адвокатске коморе за постављање бранилаца по службеној дужности “Апликација отклања корупцију”, Проблеми у пракси везано за притвор “Притвор диктирају медији и стереотипи”, Ново кривичнои дело напад на адвоката “Напад на адвоката је напад на правосуђе” и “Заштићен бранилац = сигурнији грађани”, као и Иницијатива за тонско снимање свих суђења “Процеси бржи и поштенији уз тонско снимање”.

Дана 24.06.2019.године објављен је други специјални додатак “АДВОКАТ” са чијом се садржином можете упознати у прилогу. Обрађене теме су: Шта доноси нови Закон о бесплатној правној помоћи “Адвокатско заступање свима доступно”, Шта се све мења у закону о извршном поступку “Извршитењи могу да плене само десети део минималне пензије”, Због чега је уведена пракса да се записник о увиђају саобраћајних незгода више не може преузети у полицији “Грађани су изложени манипулацијама са одштетама” и Са којим се све проблемима у функционисању службе катастра суочавају грађани и њихови адвокати “Уместо одговора дају изговоре”.

Председник АК Београда

Југослав Тинтор, адвокат

АДВОКАТ ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ 2