ЗАЈЕДНИЧКО САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА АКС И АКБ ПОВОДОМ ЛАЖНИХ ИНФОРМАЦИЈА И ФАЛСИФИКАТА КОЈИ СЕ ОБЈАВЉУЈУ НА ТВИТЕРУ И ДРУГИМ ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

На друштвеној мрежи Twitter  дана 22.03.2021. године, са налога извесне @NezavisnaAKS, објављен је фалсификат у виду читуље Владимиру Цвијану са текстом „Праштај што смо ћутали – Југослав Тинтор и Виктор Гостиљац“.

Поводом ове лажне објаве председник АКС Виктор Гостиљац и председник АКБ Југослав Тинтор дају заједничко

  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Већ дуже време се на Twitter налогу под називом „Независна адвокатска комора Србије“ у јавност пласирају фалсификовани документи Адвокатске коморе Србије, или информације за које се жели представити да потичу од стране званичних органа Коморе, или председника Коморе. У последње време, у врло кратком временском размаку, на овом налогу објављена су два фаслификата: наводна читуља Владимиру Цвијану, потписана од стране Југослава Тинтора и Виктора Гостиљца и лажни и непостојећи формулар „Саопштење за јавност АКС поводом напада на адвоката“, који је објављен као документ Коморе са печатом и заглављем АКС.

Не улазећи у мишљења и ставове који се објављују на означеном налогу, ипак констатујемо да објављивање класичних фалсификата као докумената Коморе или потписивање било кога испод неистинитог садржаја, доводи кориснике друштвених мрежа, а самим тим и ширу јавност у заблуду у погледу ставова и поступања Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Београда. На овај начин се објективно руши углед адвокатских комора и адвокатуре у целини.

Због тога желимо да са овим упознамо јавност и да грађанима препоручимо крајњи опрез у погледу истинитости објава на овом Twitter налогу и резерву према објављеним информацијама, с обзиром  да се ради о врло вешто сачињеним фалсификатима.

Верујући да ће оваквих неистинитих садржаја на овом налогу бити на свакодневном нивоу, позивамо јавност да се о ставовима и документима комора обавештавају путем званичног сајта  Адвокатске коморе Србије и Адвокатске коморе Београда, и Twitter налога @AKSrbije.

ПРЕДСЕДНИК АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Виктор Гостиљац, адвокат ПРЕДСЕДНИК АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДA Југослав Тинтор, адвокат  

САОПШТЕЊЕ